Spijker en hamer

Wat te doen bij letselschade?

Geplaatst op

Helaas gebeuren er zo nu en dan vervelende dingen in het leven. Op sommige gebeurtenissen heb je nou eenmaal geen invloed. Neem bijvoorbeeld letselschade, wanneer je dit oploopt, komt dit door iemand anders. In onderstaande informatie gaan we je precies vertellen welke vormen van letselschade er zijn. Ook gaan we je vertellen wat je het beste kunt doen als dit jou is overkomen. Na het lezen van dit artikel ben je dan ook perfect op de hoogte als zo’n situatie ontstaat.

Letselschade voor een verkeersongeval

Letselschade kan ontstaan door middel van een verkeersongeluk. Denk hierbij aan een auto-ongeluk, motorongeluk, maar ook aan een fietsongeluk of ander verkeersongeval. De schade die je oploopt kan variëren van botbreuken, tot ernstige verwondingen zoals hersenletsel of ruggenmergletsel. Verder valt bijvoorbeeld ook een whiplash onder letselschade. Wanneer je dit soort schade oploopt, heb je hier de rest van je leven last van en juist daarom is het belangrijk dat je een advocaat inschakelt. Deze zal ervoor zorgen dat jij een vergoeding krijgt.

Arbeidsongevallen en medische fouten

Letselschade kan ook ontstaan door arbeidsongevallen. Werk jij bijvoorbeeld in een magazijn en is er een heftruck over je voet heen gereden en ben jij hierdoor je voet kwijt? Ook dan spreken we over letselschade. Net als wanneer er sprake is van medische nalatigheid in het ziekenhuis of bij de dokter. Denk hierbij aan verkeerde diagnoses, operatiefouten, medicatiefouten, geboorteletsels of infecties door ziekenhuisomstandigheden.

Geweldsdelicten vallen er ook onder

Naast al het bovenstaande valt schade door een geweldsdelict ook onder letselschade. Ben jij bijvoorbeeld een avondje uit geweest en heeft iemand jou zomaar een klap gegeven waardoor je schade hebt opgelopen? Ook dan raden we het je aan om een advocaat in te schakelen. Zoals bovenstaand vermeld gaat deze er alles aan doen om een passende vergoeding voor jou uit het vuur te slepen. Deze vergoeding is er overigens niet alleen voor fysiek letsel, maar ook voor mentaal letsel. Durf jij bijvoorbeeld door deze mishandeling niet meer de straat op en ga je nu helemaal niet meer uit? Ook dan zal hier een vergoeding tegenover moeten staan.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van wat er zoal speelt in de wereld van de bouw. Ontdek de innovatie en methodieken.

Contactgegevens

Via info @ spijkerenhamer.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden