Spijker en hamer

Laten we eens kijken naar de verschillende soorten magazijnstellingen en hun diverse toepassingen

Geplaatst op

Palletstellingen

Je hebt vast weleens gehoord van palletstellingen. Dit zijn de meest voorkomende magazijnstellingen en ze worden gebruikt voor het opslaan van pallets met goederen. Deze stellingen zijn geweldig voor efficiënte opslag van grote hoeveelheden producten. Of je nu werkt in een distributiecentrum of een groothandelsbedrijf runt, palletstellingen zorgen voor een gestroomlijnde opslag en gemakkelijke toegang tot je voorraad.

Inrijstellingen

Inrijstellingen zijn perfect voor magazijnen waar ruimteoptimalisatie een prioriteit is. Ze zijn ontworpen om pallets op een diepere manier op te slaan, waardoor je meer goederen op dezelfde vloeroppervlakte kunt kwijt raken. Dit is ideaal voor bedrijven met een grote voorraad die vaak dezelfde producten in- en uitladen. Inrijstellingen bieden een uitstekende oplossing voor het maximaliseren van je opslagruimte.

Legbordstellingen

Als je een magazijn hebt met kleinere producten of verschillende SKU’s, zijn legbordstellingen de beste keuze. Deze stellingen bestaan uit planken die je naar wens kunt aanpassen. Ze zijn uiterst geschikt voor het opslaan van dozen, bakken, en losse items. Denk aan een elektronicawinkel waar producten van verschillende groottes netjes en georganiseerd moeten worden bewaard.

Draagarmstellingen

Draagarmstellingen zijn de go-to oplossing voor bedrijven met lange, zware producten zoals buizen, planken, of houten panelen. Dankzij de armen kunnen deze stellingen items van verschillende afmetingen en gewichten dragen. Dit maakt ze ideaal voor de bouwsector, staalbedrijven, en iedereen die werkt met lange materialen.

Conclusie

In je magazijn moet je de opslagbehoeften en de aard van je goederen in overweging nemen bij het kiezen van de juiste stellingen. Het is geen ‘one-size-fits-all’-situatie, en het selecteren van de juiste stellingen kan een aanzienlijke impact hebben op de efficiëntie en productiviteit van je operaties. Verder zijn er nog hybride stellingen en maatwerkoplossingen beschikbaar, afhankelijk van jouw specifieke behoeften. Denk hierbij aan mobiele stellingen, mezzanine-stellingen, enzovoort. De keuze voor de juiste stellingen is essentieel om je magazijn te optimaliseren en de ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten. Elk type stelling heeft zijn eigen unieke voordelen en toepassingen, en het is belangrijk om goed te overwegen welke het beste bij jouw bedrijf past. Zo kun je een georganiseerd, efficiënt magazijn creëren dat aan al je behoeften voldoet. Bij stellingstunt vind je eenvoudig de juiste informatie voor een stelling die voldoet aan jouw wensen.

Gerelateerde berichten

Betonplaten: De stille held van de bouwwereld

In de bouwsector staan vaak de opvallende architecturale hoogstandjes en technologische innovaties. Maar laten we eens stilstaan bij een onmisbare...

Lees meer

Over ons

We houden je graag op de hoogte van wat er zoal speelt in de wereld van de bouw. Ontdek de innovatie en methodieken.

Contactgegevens

Via info @ spijkerenhamer.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden